13 yaşındaki Urfalı hentbolcu Merve Akpınar: “Sen kızsın şort giyemezsin, erkeklerle oynayamazsın deyip dışladılar. Kendime söz verdim ‘Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim’ dedim.”
Toprak sahaya çizdikleri çizgilerle öğretmenleri Bayram Kaplan’ın gözetiminde hentbol oynayan Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Ankara’daydı. Yaşadığı zorlukları gözyaşları içinde anlatan Merve’nin sözleri sosyal medyanın da gündemine oturdu. Binlerce sosyal medya kullanıcısının yanı sıra spor kulüpleri de Merve’ye destek mesajları paylaştı.
Hentbola başlamak için çok çalıştığını belirten Merve Akpınar “Ben 5’inci sınıfta başlamak istedim ama diğerlerine göre daha güçsüzdüm, yetersizdim. O zamanlarda bir arkadaşımı çok kıskanıyordum, ‘o yapıyorsa ben niye yapamayayım’ diye düşünüyordum. 6’ncı sınıfta hırslandım ve çabalayarak bu yere kadar geldim. Bayram hoca da beni seçti, çok teşekkür ediyorum” dedi.
‘SEN KIZSIN ŞORT GİYEMEZSİN, ERKEKLERİN YANINDA OYNAYAMAZSIN DİYEREK DIŞLADILAR’
Spora başladığında çevresindeki kişilerin yadırgadığını dile getiren 13 yaşındaki sporcu sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de ‘hayır ben neden oynamayayım’ dedim. O zaman kendime bir söz verdim. ‘Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim’ diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum.
‘MAÇLARA GİDERKEN KİTAP OKUYORUM’
Kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okurken zaman daha çabuk geçiyor bana. Bir de otobüsle filan geliyoruz, insanın midesi bulanıyor. Ondan ben hep kitap okumayı istiyorum. Okuyunca da zaten zevk alıyorum. Oraya gidene kadar da zaten kitap elimde olduğu için hiç sıkılmıyorum. Son okuduğum kitap Anna Karenina.”
‘TEPKİ GÖSTERENLER ‘SEN ÇOK İYİ OLMUŞSUN’ DİYORLAR’
Köyde kendisine tepki gösterenlerin artık daha olumlu yorumlar yaptığını dile getiren Merve, “Hepsi ‘sen çok iyi olmuşsun’ diyor. Başarımı görüp kendi çocuklarını da yönlendirmek istediler ama başaramadılar. Bak elalemin kızı gidiyor geziyor, sen burada boş boş dolaşıyorsun, o senden daha başarılı olacak diyorlar” dedi.