Emekli Temmuz zammı ve memur zammı için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli Temmuz zammı gündeme geldi.
TÜİK verilerine göre, emeklinin 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 oldu. Yani haziranda enflasyon hiç artmamış bile olsa emeklinin alacağı zam yüzde 35,64 olacak.
Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla milyonlarca emeklinin beklediği zam oranları da netleşmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici enflasyonu 2022 Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,98, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 35,64 artış gösterdi.
TÜİK verilerine göre, emeklinin 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 oldu. Yani haziranda enflasyon hiç artmamış bile olsa emeklinin alacağı zam yüzde 35,64 olacak.
Emeklinin maaşına 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılıyor.
Haziran ayının sonu, temmuz ayının başında haziran ayı enflasyon oranının da belli olmasıyla birlikte emeklinin alacağı zam oranı netleşecek.
EMEKLİ MAAŞI EN AZ YÜZDE 35 ZAM YOLDA
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
SON DAKİKA : ERDOĞAN ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ KONUŞTU
-
ÖZASLAN: PROJEYE UYGUN YAPILMAYAN YOL VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİYOR!
-
HATAY VALİLİĞİN’DEN ÜMİT ÖZDAĞ’A HATAY’A GİRİŞ YASAĞI!
-
SEBAHAT TUNCEL : “BURADA DEMOKRATİK HUKUK YOK”.
-
BDDK KARAR :BAZI BANKALAR KREDİ KULLANIMINI DURDURDU!
-
TİSK’TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!
-
ŞANLIURFA : MAHALLE VE KÖY SAYISI EN FAZLA OLAN ŞEHİR!
-
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BU GÜN BEŞTEPE’DE KABİNEYİ TOPLUYOR
-
MADDE BAĞIMLISI GENCE POLİS ŞİDDETİ KAMERADA
-
İLK SEÇİMDE, ŞANLIURFA’DA OLASI MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI.
-
TEPKİLER ÜZERİNE “KONTÜRKENT SARMAL OLDU”
-
ŞANLIURFA’DA BİRİNCİ KATTAN DÜŞTÜ